Overslaan en naar de inhoud gaan

Wingo 2019 levert € 6.750 op voor Stichting NF

18/02/2019

Op dinsdag 12 februari 2019 vond alweer de 4e editie van de Wingo plaats bij strandpaviljoen Surf en Beach. Dat onze 'Wijnproeverij en Bingo' inmiddels behoorlijk wat bekendheid heeft verworven in Katwijk, bleek toen de kaarten binnen drie dagen uitverkocht waren. Die avond vulde de zaal zich al snel met 120 enthousiaste dames. Voorzitter Annemarie Guijt: "Mannen zijn van harte welkom, maar ik begrijp dat vrouwen zich toch meer aangetrokken voelen tot een evenement als de Wingo. Het thema was 'Pretty in Pink', dan vragen we er natuurlijk wel een beetje om!" Ruby van Urk presenteerde de avond voor het tweede jaar op rij en zij zorgde ervoor dat de stemming er gelijk goed inzat.

Omdat de locatie, prijzen, wijnen, hapjes en aankleding van de zaal kosteloos ter beschikking werden gesteld, konden we aan het einde van de avond een cheque van maar liefst € 6.750 overhandigen aan Stichting Neurofibromatose. Annemarie: "De opbrengst is overweldigend! We zijn dankbaar dat de sponsoren en deelnemers ook dit keer weer zo gul gegeven hebben. Een mooie bijkomstigheid is dat de ziekte neurofibromatose weer wat meer bekendheid heeft gekregen."

Neurofibromatose, afgekort NF, is een ziekte die zich kenmerkt door kleine en grote tumoren die op de huid en in het lichaam zitten, de zogenaamde neurofibromen. Deze neurofibromen zijn slechts een onderdeel van de ziekte. Verstandelijke beperking, autisme, depressiviteit, leerachterstanden, chronische moeheid en een slechte motoriek kunnen ook verschijnselen zijn. In Nederland krijgen zo’n 1 op de 3.000 kinderen NF en het is daarmee ‘de grootste kleine ziekte’. Stichting NF zet zich in om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek en om NF meer naamsbekendheid te geven in Nederland. Meer informatie over het goede doel vind je hier

Aankondigingen van andere evenementen van LC aan Zee vind je op www.facebook.com/lcaanzee.