Overslaan en naar de inhoud gaan

Informatie voor nieuwe ladies

De Ladies' Cirlce is een internationale organisatie, met Circles in bijna 30 landen. Er zijn in Nederland zo'n 70 lokale 'afdelingen'. Bij Ladies' Circle aan Zee zijn vrouwen betrokken die in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg wonen of werken. Of die op een andere manier betrokken zijn de gemeente Katwijk. 

Meer informatie over de landelijke en internationale organisatie vind je op de website ladiescircle.nl en ook op de site van Ladies' Circle international. Eenmaal per jaar is er een landelijke vergaderdag, waar alle ladies in Nederland elkaar kunnen ontmoeten. Ook wordt er jaarlijks een regiobijeenkomst gehouden. 

Lid worden
Om vernieuwing en verjonging van de Circles in stand te houden, kun je lid zijn totdat je 45 jaar bent. Voordat je lid kunt worden van de Circle moeten we eerst weten of we bij elkaar passen. Je kunt alleen op uitnodiging lid worden. Je kunt dan drie keer vrijblijvend bij een vergadering aansluiten voordat je moet beslissen of je lid wilt worden. Je betaalt ook lidmaatschapsgeld, dit is op dit moment een bedrag van € 137,50 per jaar. Wanneer je afscheid wilt nemen van de Circle moet je vóór 1 april opzeggen. 

Bestuursfunctie
Het bestuursjaar loopt van april tot april; in deze maand wordt er een nieuw bestuur geïnstalleerd. Gedurende je periode bij de Circle vervul je in principe maximaal twee keer een bestuursfunctie. Je kunt pas in het bestuur worden gekozen als je minimaal één jaar lid bent van de Cirlce.

Vergaderingen
Ladies' Circle aan Zee vergadert iedere tweede dinsdag van de maand. Vaak eten we eerst met elkaar, andere keren vergaderen we vanaf 20.30 uur onder het genot van een drankje. Meestal organiseren we jaarlijks zo'n twee activiteiten: één grotere 'fundraiser' en één kleinschalige activiteit waarbij we de handen uit de mouwen steken. Daarnaast spreken we ook wel voor de gezelligheid met elkaar af: bijvoorbeeld voor een high tea of tijdens het jaarlijkse weekend weg. Of een bijeenkomst met oud-ladies. 

Goede doelen
Iedere twee jaar wordt er landelijk een goed doel gekozen dat door Ladies' Circle Nederland wordt gesteund. Van alle aangesloten Circles wordt verwacht dat zij minimaal één activiteit organiseren waarvan de opbrengst bestemd is voor dit landelijke goede doel (voor de periode 2018-2020 is dit de Stichting Neurofibromatose). Voor de overige projecten wordt lokaal besloten welke goed doel gesteund wordt. 

Waarom het leuk en nuttig is om bij de Ladies' Circle aan Zee aan te sluiten
De Ladies' Cirlce biedt je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Je komt in contact met dames die je anders niet had leren kennen; het je bouwt daarmee een inspirerend netwerk van gelijkgestemde actieve dames op. Bovendien kun je op een persoonlijke en gezellige manier verschil maken en een maatschappelijke bijdrage leveren.